Mit kaphatunk egy igazán jó étrendkiegészítő webáruházban?

Manapság szinte minden embernek nagyon fontos az egészség, hiszen könnyű elveszíteni, de annál nehezebb visszakapni. A legtöbb ember kisebb-nagyobb mértékben tesz azért, hogy egészséges legyen, például heti szinten sportol. De nagyon sok esetben ez nem elég: szükség van arra is, hogy a szervezetünkbe bejuttatott tápanyaok a legjobb minőségűek legyenek.

Az online táplálék-kiegészítő boltok kifejezetten a sportolók étrendjének alakítására szolgálnak, de itt nem csak a sportolók vásárolhatnak – nagyjából mindenki, aki minőségi tápanyagot szeretne juttatni a szervezetébe. Hihetetlen mennyiségű különféle fehérjét, vegán ételeket, vagy éppen sportitalokat lehet kapni, és ez még csak pár említett termék volt.

Mik a legjobb étrendkiegészítők, amiket vásárolhatunk?

Egy étrendkiegészítő webáruházban rengeteg különféle termék vásárolható, ezek közül néhányat felsorolás szintjén érdemes megemlíteni.

Proteinek. Aki igazán erős izomzatot szeretne kiépíteni, annak rendszeresen szednie kell fehérjét – az izomterheléssel együtt ez fogja megadni az izomnövekedést. A legtöbb webáruházban ilyen dobozos, vagy műanyagzacskós kivitelben kapható. 

Kulacsok. A legtöbb ember szeretné valamilyen formában tárolni a táplálékkiegészítőket, ezek elkészített italok tárolására alkalmasak. Tökéletesen szigetelnek, és még sportos külleműek is, mellyel büszkén jelenhetünk meg a sportpályán, vagy a konditeremben.

Sportitalok. A legtöbb webáruházban nem konkrétan italt lehet vásárolni, hanem italport, ami akár percek alatt ízletes, és értékes itallá varázsolható, a tasakon található instrukciókat követve. Általában magas szénhidráttartalmúak, ezáltal növelik az állóképességet.

Proteinszeletek. A proteinszelet a legjobb lehetséges opció, amennyiben szeretnénk jó adag fehérjéhez jutni, de ezt nem ital, hanem egy ízletes harapnivaló formájában szeretnénk magunkhoz venni. Nagyon sok ízesítéssel és ízkombinációban kaphatók, sokszor sima csokis kivitelben.

Aminosavak és kollagén. Rendkívül fontos az izomzat regenerációja, azonban ez nem igazán lehetséges aminosavak nélkül. Az egyik legfontosabb tápanyagforrás minden sportoló számára, aki rendszeresen szeretne eddzeni, ugyanis csökkenti a rendszeres mozgás során kialakuló izomsérüléseket.

Vegán kiegészítők. Sokan nem akarnak állati eredetű ételeket enni, de van egy jó hírünk: nem kell lemondaniuk a mozgás vagy a fitneszedzés csodálatos örömeiről sem. Léteznek ugyanis fehérjeporok, fehérjeszeletek, amelyek 100%-ban növényi alapanyagokból készülnek.

Vitaminok. Lehet említeni akár A-, C-, D- vagy E-vitaminokokat, ezek mind szükségesek ahhoz is, hogy szervezetünk igazán jól regenerálódjon. A jó vitalitás gyakorlatilag elengedhetetlen, és az átlagemberek is felismerik a megfelelő vitaminbevitel fontosságát, főleg télen.

Szénhidrátok. A szénhidrátok energiával látják el szervezetünket. Sokféle szénhidrát létezik, pontosabb áttekintésért olvasd el a Nutri8 széndhidrátokról szóló cikkét

Energizálók. Csak úgy duzzad az ember az energiától – más sem kell, igaz? Vannak olyan koffeinalapú kiegészítők, melyek pontosan erre jók, ugyanis energiával töltik fel a szervezetünket.

Regeneráló termékek. Ismerős az edzés utáni kimerültség? Szeretnéd, hogy a konditeremből kilépve ugyanúgy frissnek, és erőteljesnek érezd magad? Akkor neked regeneráló termékekre lesz szükséged. A legtöbb ilyen termék lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, ami rendkívül előnyös.

Hol lehet kapni Magyarországon jó minőségű étrend-kiegészítőket?

Még mindig nagyon kevés helyen lehet kapni nagyon jó minőségű hasonló termékeket. A felszereltebb edzőtermekben kisebb választékra lehet számítani, de például kisboltokban, nagyvárosokban is lehet kapni fehérjeszeletet.

Nagyon jó termékpaletta csak webáruházakban kapható, ilyen például a nutri8.hu webáruház. Rendkívül igényes szállítás, viszonylag kedvező ár, mindez külföldi minőségben, gyakorlatilag a legjobb kereskedőktől.

Mennyiért kaphatunk igazi minőséget?

Az ilyen étrendkiegészítők általában drágábbak, ahogy a legtöbb speciális élelmiszer is az. Ennek oka a kiemelkedő minőség: nem véletlen, hogy a mai átlag sportolók jelentős része ma már használ ilyeneket.

Természetesen az ár a márkától, minőségtől és mennyiségtől is függ. Olcsóbb sportital keverék már 400 Ft-tól elérhető, a nagyobb, nagyon jó minőségű kiszerelés pedig akár a százszorosát is meghaladhatja. A fehérjeszeletek sem jönnek olcsók, darabonként 499-799 Ft körül mozog az áruk.

Jobb ár-érték arány, mint a hagyományos reformcikkek?

Tisztában vagyunk vele, hogy mindenesetre nem csak finomított élelmiszerekről van szó, hanem speciális gyártási technikával, kiváló minőségben készült termékekről. Ennek megfelelően érdemes megvenni őket.

Megengedhetjük magunknak kevesebb fizetéssel?

Alacsonyabb fizetési sáv mellett is bárki megengedheti magának, hogy hasonló étrend-kiegészítőket szedjen, mert azoknak sincs horribilis ára. Ha minden hónapban lemondunk egy éttermi estéről, gond nélkül megvásárolhatjuk ezeket a kiegészítőket.

Csak komoly sportolók vásárolhatnak ilyen terméket?

Ez nagy hiba. Nagyon egészséges és finom termékekről beszélünk, amelyeket ma minden közepes jövedelmű ember megvásárolhat. Jó hatással vannak közérzetünkre, megelőzik a fáradtságot és elősegítik az anyagcsere stabilitását is.

Összegzés

Nagyon fontos, hogy ügyeljünk arra, miképp étkezünk, különösen igaz ez sportolóként. Még a legaktívabb edzéssel sem fogunk igazán eredményeket elérni, ha az étrendünket nem a legoptimálisabban alakítjuk ki.

Kommentek
  1. Én