Az okos gyógyászat térhódításáról minden, amit tudnod kell

A mai világban az egészség gyakorlatilag felbecsülhetetlen értékű kincs. El sem tudjuk képzelni, mennyire igaz ez: ha az ember elveszíti az egészségét, gyakorlatilag bármit megadna, hogy visszakapja. Sokan, akik valamilyen problémával szembesülnek, egyszerűen nem értik, mi lehet a megoldás, hogyan lehet a lehető leggyorsabban visszatérni az egészséges életmódhoz.

Az egyik lehetséges megoldás, ha rendszeresen figyelemmel kísérjük a saját egészségi állapotunkat. Persze mindezt nem csupán megérzésre, hanem szakszerűen mérve a különféle egészségügyi paramétereinket. Szeretnénk minden héten doktorhoz járni, vagy sem? A legtöbben biztos, hogy nem, ezért érdemes az okos gyógyászat megoldásaihoz folyamodnunk.

Milyen előnyei vannak az otthoni okos gyógyászatnak?

A legnagyobb előnye talán az, hogy folyamatos orvosi felügyelet nélkül tudjuk a saját egészségünket kézben tartani. Meg szeretnénk mérni a különféle egészségügyi paramétereinket? Szükségünk lenne arra, hogy egy fogyókúra, sportolói aktivitás teljesítményét számokban is mérni tudjuk, akár otthon? Nem probléma többé!

A legnagyobb előnyök egyike, hogy nem kell magánorvoshoz járkálnunk folyamatosan ahhoz, hogy az aktivitásunkat meg tudjuk ítélni. Persze, nem mondjuk azt, hogy a magánorvosokhoz felesleges lenne járni, mert ez nem igaz. Hasonló módon, masszőrhöz sem kell járni, hiszen az otthno masszázskészülékek segítségével az otthoni masszírozás is lehetséges

Milyen okos gyógyászati eszközök vannak? Néhány példa!

Az egészség megőrzésére vagy megfelelő ellenőrzésére számos különféle eszköz létezik. A lista korántsem teljes, csak néhány fontos terméket mutat be.

A Viatom AirBP2 segítségével könnyedén megmérheted a vérnyomásod, csak kapcsold be a készüléket és kezdd el az útmutatóknak megfelelően használni.

Az iHealth Wave AM4 fitness tracker egy futás közben is remekül használható eszköz, mellyel a vérnyomásunkat könnyedén megmérhetjük. Mivel vízálló termék, kiválóan alkalmas arra, hogy a víz alatt is használjuk, vagy esős időben futáskor.

A Go2Sleep készüléket úgy tervezték, hogy könnyen és hatékonyan mérje vér oxigénszintjét, ami rendkívül hasznos lehet az általános edzettségi állapotunk felmérésekor.

Az allergia elleni Hee fényterápiás készülék ideális a szem körüli vagy nyálkahártya irritációjának enyhítésére vagy megelőzésére.

A Viatom Checkme Pro egy olyan univerzális eszköz, mely rengeteg különféle funkcióval használható, például érintésnélküli lázmérésre, lépésszámlására vagy éppen alvás kontrollra.

Például a Viatom AirBP2 vérnyomásmérő EKG funkcióval rendelkezik, és akár pulzusszám mérésére is tökéletes lehet.

Az iHealth PT2L egy érintésnélküli lázmérő, mely kiválóan alkalmas arra, hogy érintés nélkül megmérjük a hőnket.

Az idősek vagy a mozgásukban korlátozottak nagyszerű választást hozhatnak egy ágykapaszkodó vásárlásakor, mert így könnyen fel tudnak ülni az ágyban. Az egyik ilyen termék a Geneva, amely rendkívül ergonomikus.

Az Accapi vállrögzítő készülék remekül képes rögzíteni a vállainkat annak érdekében, hogy a tartásunk tényleg a lehető legkényelmesebb legyen.

Nagyon fontos, hogy a kisgyerekek megtanuljanak mozogni, amihez számos különféle eszközt vásárolhatunk, amelyek segítik e cél elérését. Ilyen például a NIMBO, amely segíti az ülés fejlesztését.

Nagyszerű termékek gyerekeknek. Nagyon sok szemét, sok minőségi terméket lehet vásárolni a különböző üzletekben vagy online, amelyek abszolút értéktelenek. A BANZ Bottle Ball például egy labdajáték mely akár cumisüvegként is használható.

Használhatók-e úgy, mint egy átlagember?

Sok ember elsőre talán azt gondolná, hogy ezek annyira fejlett technológiák, hogy egy átlagembernek esélye sem lenne arra, hogy ilyen okostermékeket engedjen meg magának otthoni háztartásában.

Az egyik legnagyobb elképzelhető tévedés ez az állítás, hiszen az árak általában kedvezőek. A legdrágább termékek pedig rendkívül sokoldalúak, és sok mindenre használhatók. Sőt, az okoseszközök vásárlói manapság sokszor a hétköznapi emberek, nem a tehetős réteg.

A COVID19 alatt érdemes ilyeneket vásárolni?

Természetesen, mivel a legtöbb ember ugyanúgy szeretne egészséges maradni a járvány idején. Ennek eredményeként ezek a termékek legalább annyira keresettek voltak, mint a COVID19.

Összegzés

Magyarországon már elterjedt az okosotthon, és egyre többen látnak abban fantáziát, hogy háztartási eszközökkel mérjék meg különféle egészségügyi paramétereiket. Mivel még az átlagembernek számára sem drágák ezek, érdemes elgondolkodni, hogy jó ötlet lenne-e ilyen terméket vásárolni.

Kommentek
  1. Én