A gipszmesterek kora lejárt – vagy mégsem?

Egy jó gipszfal, vagy jó gipszkarton válaszfal igazi aranyat érhet. Ha két helységet el kell egymástól választani valamilyen módon, akkor erre úgy van a legjobb lehetőségünk, hogy egy gipszkarton falat szerelünk középre – ugyanis ez a megoldás könnyedén kivitelezhető, és könnyebben is bontható, ha éppen arra lenne szükség.

Miben segíthet nekünk egy jó gipszmester, és van-e erre egyáltalán szükség még ma, vagy egyáltalán nincs, és szükségtelen ilyen szakemberhez forduni?

Szükséges-e még gipszkarton szerelőkkel együtt dolgozni?

A válasz az, hogy igen, mert ez a munkát is el lehet rontani – akárcsak a festési munkálatokat. Könnyedén előfordulhat ugyanis, hogy az összeszerelt gipszkarton fal teljesen szét fog esni, ha nem a megfelelő módon készítik el, ezzel pedig hatalmas, akár beláthatatlan károkat lehet szenvedni.

A kérdésre tehát a válasz, hogy szükséges-e még gipszkarton szerelőkkel együtt dolgozni: alapvetően igen, mindenképp! Kifejezetten sok ember gondolkodott már azon az évek során, hogy egy gipsz szerelő munkája nem éppoly felesleges-e, mint egy festő munkája. Igazából ezt sokkal könnyebb elrontani, és rosszul csinálni.

Milyen munkákat bízhatunk rá egy gipszmesterre?

Hidegburkolás. A hidegburkolás nem más, mint a vizes helységek (fürdőszoba, konyha, WC) megfelelő kicsempézése.

Melegburkolás. A melegburkolás például a laminált padló, a PVC, a szőnyeg és a hajópadló megfelelő elhelyezése.

Kőműves munkák. A kőművesek kőműves épületrészeket hoznak létre, melyek kőből készültek. Ez lehet az épület bármilyen, bármelyik része.

Gipszkarton szerelés. A laza, könnyű szerkezetű és költséghatékony kivitelezésű gipszkarton falak igazán költséghatékony kivitelezést jelentenek.

Mint láthatjuk, egy remek gipszmester többféle munka elvégzésére is képes lehet. Nem csupán egyfajta munkát bízhatunk rá, pont ezért is tekinthetünk rájuk úgy, mint univerzális szakemberekre és szakértőkre.

Ki a legjobb gipszmester Budapesten?

Sorra végig néztük a honlapokat, melyek elénk kerültek, és azon vitatkoztunk, hogy vajon ki lehet a legjobb gipszkarton szerelő Budapesten. A honlap minősége és a mutatott képek, referenciák alapján a Gipszkarton-szereles.hu gipszmester csapata tűnt a legjobbnak. 

Kommentek
  1. Én